Zašto volim Novi Sad, Fruška gora nacionalni park na korak od našeg grada.*++**++*

Fruška Gora je planina koja se nalazi na teritoriji Srbije, na samo nekoliko kilometara od grada Novog Sada. Ova planina je poznata po svojim izuzetnim prirodnim lepotama i bogatom kulturno-istorijskom nasleđu, što je čini idealnom destinacijom za izlete i odmor.

Jedno od najpoznatijih izletišta na Fruškoj Gori je Stražilovo, poznato po svojim vinogradima i predivnom pogledu na Srem i Bačku ravnicu. Ovo izletište je posebno popularno među ljubiteljima prirode i planinarenja, koji mogu da se prošetaju pešačkim stazama kojima se pruža prelep pogled na okolinu.

Još jedno popularno izletište je Fruskogorski manastiri, koji su poznati po svojoj bogatoj istoriji i kulturnom nasleđu. Na Fruškoj Gori se nalazi preko 15 manastira koji su građeni u periodu od 15. do 18. veka. Najpoznatiji među njima su manastir Krušedol, manastir Grgeteg, manastir Hopovo i manastir Jazak. Svi ovi manastiri su otvoreni za posete turista, koji mogu da se upoznaju sa bogatom istorijom i kulturom ovih zdanja.

Još jedno mesto koje treba posetiti na Fruškoj Gori je Nacionalni park Fruška Gora. Ovo je zaštićeno prirodno područje koje obuhvata preko 25.000 hektara površine i predstavlja izuzetnu destinaciju za turiste. U okviru parka se nalazi veliki broj životinjskih i biljnih vrsta, koje su karakteristične za ovo područje.

Pored ovih poznatih izletišta, na Fruškoj Gori se nalaze i neke manje poznate destinacije koje su takođe vredne posete. Na primer, na Fruškoj Gori se nalazi i Rimski bunar, koji je izgrađen u doba Rimskog carstva i koji predstavlja izuzetnu kulturnu i istorijsku atrakciju.

Uz prirodne lepote i kulturnu baštinu, na Fruškoj Gori se organizuju i brojni sportski i kulturni događaji tokom cele godine. Tu su biciklističke i planinarske ture, sportska takmičenja i kulturne manifestacije, kao što je Fruškogorski maraton, Međunarodni festival dokumentarnog filma i mnoge druge.

Uz sve ove lepote koje Fruška Gora pruža, ne čudi što je ovo područje postalo omiljena destinacija mnogih turista.

*++**++*

Komentari

Upišite komentar

Email lista

Prijavite se na našu listu kako bi bili
informisani o aktuelnoj ponudi nekretnina
subscribe