Zašto volem Novi Sad, EXIT

Exit festival u Novom Sadu je jedan od najvećih i najpopularnijih festivala zabavne muzike u Evropi. Ovaj festival se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi, jednoj od najlepših i najimpresivnijih tvrđava u Evropi, koja pruža predivan pogled na grad i okolinu.

Exit festival je počeo kao protest protiv tadašnjeg režima u Srbiji 2000. godine, a danas se smatra jednim od najvažnijih kulturnih događaja u regionu. Festival traje četiri dana i nudi pregršt različitih žanrova muzike, od popa i roka do elektronske muzike.

Jedna od stvari koja čini Exit festival posebnim jeste njegova raznolikost i kvalitetan muzički program. Na festivalu nastupaju mnogi poznati svetski izvođači, kao što su The Prodigy, Arctic Monkeys, Nick Cave, Guns N' Roses, a poslednjih godina i mnogi EDM izvođači poput David Guetta, Martin Garrix i Carl Cox.

Pored muzičkog programa, na Exitu se organizuju i brojni kulturni događaji i performansi, kao i različite vrste umetnosti. Na festivalu se može pronaći mnogo interesantnih i kreativnih bina, koje su dizajnirane da se uklope sa arhitekturom tvrđave i stvore jedinstvenu atmosferu.

Exit festival nije samo zabavni događaj, već ima i društveno-odgovornu ulogu. Deo prihoda od prodaje karata se koristi za finansiranje humanitarnih projekata i podršku mladima u Srbiji.

Jedna od stvari koja izdvaja Exit festival od drugih sličnih događaja je njegov kamping prostor. Kamp na Exitu je jedan od najvećih u Evropi i nudi savršenu priliku za upoznavanje novih ljudi i druženje sa istomišljenicima.

Ukratko, Exit festival u Novom Sadu je nešto što bi svi ljubitelji muzike i festivala trebalo da iskuse. Ovaj festival je više od obične zabave, jer osim što pruža kvalitetan muzički program, ima i važnu društvenu ulogu, a atmosfera i ambijent festivala su nešto što se ne zaboravlja

Komentari

Upišite komentar

Email lista

Prijavite se na našu listu kako bi bili
informisani o aktuelnoj ponudi nekretnina
subscribe